WIJKWERKING

Speelplein Don Bosco Oud-Heverlee is de bevoorrechte partner van Vleugel F, de jeugddienst van Stad Leuven, om elke zomer enkele wijkjes in en rondom het Leuvense te bemannen. Alle kinderen uit de buurt zijn tijdens de grote vakantie van harte welkom om samen met de animatoren onwaarschijnlijk leuke dingen te doen.


's Morgens brengt het speelpleinbusje de hele wijkploeg gepakt en gezakt - en met een koffer voor spelideeƫn - naar Leuven. Vanaf 10 uur gaat de wijkcontainer of het MAC-tentje open. Dit is het startschot voor een hele dag plezier! Kindjes mogen komen en gaan, ze brengen hun broer, zus en soms zelfs heel hun inboedel mee naar het pleintje. Er worden verhaaltjes verteld, spelletjes gespeeld, er wordt getekend en gekleurd. Kortom: een gevarieerd aanbod op maat van het kind.


Rond 12 uur is het tijd voor de lunch. Kinderen gaan dan thuis eten of komen gezellig bij de monitoren zitten. Na een uurtje vliegen de animatoren er weer in, want dan hangen de kleutertjes weer aan hun benen, willen de iets ouderen voetballen, terwijl de oudsten wat al te graag uitdagende spelen willen aanvatten. Rond 16.30 u. beginnen de moni's op te ruimen en worden de containers en tentjes gesloten, want rond 17 u. komt het wijkbusje hen  ophalen en zit de wijkdag er op.

PRAKTISCHE INFORMATIE


- Kinderen van 3 tot en met 15 jaar

- Begeleid spelen onder leiding van animatoren en hoofdanimatoren

- Kinderen eten thuis of samen met de moni's een eigen lunchpakket

- Vanaf 10.00 u. tot 17.00 u.


INSCHRIJVING EN KOSTPRIJS


- Kosteloos


LIGGING WIJKJES


- Schorenshof

- EĆ©nmeilaan

- Hoogland

- MAC-plein 1

- MAC-plein 2

In samenwerking met: