ONS DOMEIN

Als we ergens blij om kunnen zijn als speelplein, is het wel onze groene  omgeving. Ons domein bestaat immers voor een groot deel uit bos.  Voor vele kinderen is dit de uitgelezen kans om tijdens de zomer  in een echt natuurrijke omgeving buiten te kunnen spelen. Daarnaast is het bouwen van kampen in ons bos gelukkig  niet verboden of moet je ook niet mooi op het pad blijven wandelen.


 

Het grote domein is volledig omheind, waardoor kinderen niet zomaar kunnen weglopen. Daarnaast is er voor de kleuters Kleuterland, een apart speelterrein waar ze onder het toeziend oog van hun animator of hoofdanimator in het groen kunnen ravotten.

2. VOETBALVELD

Op dit grote, open grasveld kunnen de kinderen tijdens de opvang of 's middag lustig voetballen. Daarnaast worden er heel wat spelen door de animatoren georganiseerd.

3. BOS

Het bos is een zeer groot deel van het terrein waarover ons speelplein beschikt. De middengroep of tieners kunnen hier komen ravotten tijdens het spelaanbod in de voormiddag. Bovendien kan de middengroep er in de namiddag vrij spelen. Zo kunnen ze er volop kampen  bouwen, terwijl een aantal monitoren een oogje in het zeil houdt.

5. ZANDBERG

Hier kunnen de kinderen van de middengroep in de namiddag naar hartelust spelen op  een reusachtige zandberg.  Jaarlijks verschijnen er dan ook heel wat mooie zandkastelen of spectaculaire knikkerbanen.

8. KLEUTERLAND

De kleuters beschikken op het speelplein over hun eigen speelterrein. Kleuterland is gelegen aan de jeugdlokalen en is uitgerust met heel wat speeltuigen op maat van onze kleinste rakkers op het plein. Kleuterland is volledig apart omheind. Daardoor kunnen de kleuters nooit zomaar ontsnappen aan het waakzaam oog van de animatoren.

10. EETZAAL & FEESTZAAL

Dit zijn de twee grootste binnenruimtes op ons speelplein.  Op de benedenverdoeping bevindt zich de eetzaal van de middengroep. De feestzaal doet vooral dienst 's ochtends wanneer de dagelijkse thematoneel wordt gespeeld. Bovendien dienen de twee zalen ook als plaatsen waar de middengroep binnenspeelt bij slecht weer.

12. KNUTSELKOT & MATERIAALKOT

Dit zijn de twee oudste lokalen van het speelplein. Deze maken dan ook na deze speelpleinzomer plaats voor volledig nieuwe lokalen. Vanaf de speelpleinzomer van 2017 zijn deze gebruiksklaar.


Het eerste lokaal wordt gebruikt om al ons spelmateriaal in op te bergen. De kinderen van de middengroep kunnen hier, in ruil voor hun naamkaartje, tijdens het vrij spel materiaal komen uitlenen zoals ballen en tennisraketten. Het andere lokaal is het knutsellokaal. Hier wordt elke dag een knutselaanbod voor de middengroep georganiseerd.

1. VRIJ SPEL

Hier start de dag voor de meeste kinderen. De opvang van alle groepen zal doorgaan op deze plaats.  's Morgens verzamelen alle middengroepers en tieners op het vrij spel. Deze plaats ligt  helemaal vooraan op het terrein en is voorzien van allerlei speeltuigen, zoals schommels, een groot speeltoestel met glijbaan en houten klimrekken. Ook 's avonds, wanneer de bussen om 17.00 u. vertrekken, wordt hier de avondopvang gehouden.


 

De ingang van het secretariaat (13) ligt  ook aan het vrij spel, zodat ouders er op elk moment van de dag  meteen met hun vragen terecht kunnen.


Vorig  jaar vernieuwden we het vrij spel met een nieuw houten speeltuig. Hiermee hopen we  elk kind nog meer speelkansen te geven!

4. DREEF

De dreef is een aardeweg die dwars door het bos loopt. Raar maar écht waar: op deze plek worden vaak de gekste spelen verzonnen door de animatoren! Daarnaast is het voor de kleuters de plek bij uitstek om hun vertrouwde omgeving in  de kleuterlokalen of Kleuterland even te verlaten en de grote wereld van de middengroep te betreden. Toch kunnen de monitoren de kinderen hier goed in de gaten houden!

6. BASKETBALVELD

Het basketbalveld is, zoals de naam al doet vermoeden, uitgerust met een basketbalpaal waardoor we nog een sportveld bijhebben! Naast basketten, wordt deze locatie vooral gebruikt om met de befaamde (lege!) bierbakken eigen huisjes te bouwen. Pret verzekerd voor de architecten onder ons want zij kunnen zich volledig uitleven op deze bouwspeelplaats !

7. VOLLEYBALVELD

Ons domein beschikt over een heel aantal sportvelden. Het volleybalplein is hier eentje van.

9. TIENERLOKALEN & KOER

Op het speelplein worden deze lokalen ook wel eens de "nieuwbouw" genoemd. De kleuters en tieners hebben hier hun eigen lokalen. Eén van de lokalen van de kleuters noemen we   de 'polyvalente ruimte': hier staat al het speelgoed waarmee onze kleuters kunnen spelen bij slecht weer. Daarnaast wordt dit lokaal ook vaak als knutselruimte gebruikt.

13. SECRETARIAAT

Dit is het kloppend hart van ons speelplein. Voor inschrijvingen of specifieke vragen kan u  steeds hier terecht. U wordt steeds verder geholpen door een van onze secretariaatsmedewerkers of door iemand van de pleinleiding.  Onze EHBO-post bevindt zich ook vlakbij het secretariaat.