een dag als animator

EEN DAG ALS ANIMATOR OP SPEELPLEIN DON BOSCO OUD-HEVERLEE

OPSTAAN  – 7.15 U.


OCHTENDWOORDJE EN ONTBIJT – 7.40 U.

We eten allemaal gezellig om 7.40 u. De monitoren die busdienst hebben, moeten zich soms wat haasten, want hun bus vertrekt al om 8.00 u. Na het ontbijt moet je misschien wel een taakje doen. Misschien heb je wel afwas of word je verwacht bij de ochtendopvang ...


PARAAT OP HET PLEIN – 9.00 U.

Om 9.00u staat iedereen klaar om de kinderen op te vangen. Meestal duikt een heel deel van de animatoren nog het verkleedkot in om de kids op een originele manier te ontvangen.


ACTIVITEITEN – 10.00 U. TOT 17.00 U.

De activiteiten op het plein beginnen om 10.00 u. en eindigen om 17.00 u. 


VERTREK KINDJES EN OPRUIM – 17U.

Om 17u vertrekken de (meeste) kinderen naar huis. Enkele monitoren blijven voor de opvang en de rest ruimt het plein op.


VRIJ MOMENT - 17.45 U.

Eens het plein er weer picobello bijligt, heb je als animator even tijd om op adem te komen. Ideaal voor een verfrissende douche!


AVONDETEN – 18.30 U.

De keukenploeg heeft er alles aan gedaan om een heerlijke maaltijd klaar te maken. Soep, hoofdgerecht en dessert staan te wachten op verorbering!


VRIJ MOMENT – 19.30 U.

Als de hoofdmonitoren en pleinleiding vergaderen, heb je nog even tijd om je eten te laten zakken.


ALGEMENE VERGADERING – 20.00 U.

De algemene vergadering gebeurt met de hele monitoren- en hoofdmonitorenploeg en wordt geleid door de pleinleiding. We overlopen kort de dag en maken eventueel enkele belangrijke afspraken voor de volgende dag(en).


DAGEVALUATIE EN VOORBEREIDING – 20.15 U. TOT 22.00 U.

Na de algemene vergadering wordt de dag in je deelgroep overlopen. Wat verliep goed? Wat kan morgen beter? Wie maakt welk spel? En voorbereiden maar!


BARMOMENT – 22 U TOT 23.15 U.

Na een drukke dag is het nu tijd om écht te ontspannen. Soms hebben de pleinleiding of hoofdmonitoren nog iets in petto: een spel, een quiz, karaoke, comedy night ... De laatste dag van de week wordt er vaak een waar feest van gemaakt!


AVONDWOORDJE – 23.15 U.

Omdat we een speelplein van Don Bosco zijn, eindigt onze dag traditiegetrouw met een avondwoordje. We proberen jullie hier een leuke gedachte mee te geven voor je gaat slapen.


SLAPEN – 23.30 U.

Wees maar gerust dat je snel in slaapt na zo een drukke dag!