ons domein

ONS DOMEIN

Als we ergens blij om kunnen zijn als speelplein, is het wel onze groene omgeving. Ons domein bestaat immers voor een groot deel uit bos. Voor vele kinderen is dit de uitgelezen kans om tijdens de zomer in een echt natuurrijke omgeving buiten te kunnen spelen. Daarnaast is het bouwen van kampen in ons bos gelukkig  niet verboden of moet je ook niet mooi op het pad blijven wandelen. 


Het grote domein is volledig omheind, waardoor kinderen niet zomaar kunnen weglopen. Daarnaast is er voor de kleuters Kleuterland, een apart speelterrein waar ze onder het toeziend oog van hun animator of hoofdanimator in het groen kunnen ravotten.

VRIJ SPEL


Hier start de dag voor de meeste kinderen. De opvang van alle groepen zal doorgaan op deze plaats. Deze plaats ligt  helemaal vooraan op het terrein en is voorzien van allerlei speeltuigen, zoals schommels, een groot speeltoestel met glijbaan en houten klimrekken. Ook 's avonds, wanneer de bussen om 17.00 u. vertrekken, wordt hier de avondopvang gehouden.

 

De ingang van het secretariaat ligt ook aan het vrij spel, zodat ouders er op elk moment van de dag  meteen met hun vragen terecht kunnen.

VOETBALVELD


Op dit grote, open grasveld kunnen de kinderen tijdens de opvang of 's middag lustig voetballen. Daarnaast worden er heel wat spelen door de animatoren georganiseerd. Hier verzamelen ’s ochtends, ’s middag en ’s avonds de Maxi’s in hun leeftijdsgroepen.

BOS


Het bos is een zeer groot deel van het terrein waarover ons speelplein beschikt. De Maxi’s ,Cosi’s of Tieners kunnen hier komen ravotten tijdens het spelaanbod in de voormiddag. Bovendien kunnen de Maxi’s en Cosi’s er in de namiddag vrij spelen. Zo kunnen ze er volop kampen  bouwen terwijl een aantal monitoren een oogje in het zeil houdt.

BASKETBALVELD


Het basketbalveld is, zoals de naam al doet vermoeden, uitgerust met een basketbalpaal waardoor we nog een sportveld bijhebben! Hier verzamelen ’s ochtends, ’s middag en ’s avonds de Cosi’s in hun leeftijdsgroepen. Naast basketten, wordt deze locatie vooral gebruikt om met de befaamde (lege!) bierbakken eigen huisjes te bouwen. Pret verzekerd voor de architecten onder ons want zij kunnen zich volledig uitleven op deze bouwspeelplaats !

VOLLEYBALVELD


Ons domein beschikt over een heel aantal sportvelden. Het volleybal plein is hier eentje van. Ondanks de naam wordt hier weinig volleybal gespeeld, onze monitoren hebben genoeg fantasie om die veld om te vormen tot eender wat.

SECRETARIAAT


Dit is het kloppend hart van ons speelplein. Voor inschrijvingen of specifieke vragen kan u  steeds hier terecht. U wordt steeds verder geholpen door een van onze secretariaatsmedewerkers of door iemand van de pleinleiding.  Onze EHBO-post bevindt zich ook vlakbij het secretariaat.

DREEF


De dreef is een aardeweg die dwars door het bos loopt. Raar maar écht waar: op deze plek worden vaak de gekste spelen verzonnen door de animatoren! Daarnaast is het voor de kleuters de plek bij uitstek om hun vertrouwde omgeving in de kleuterlokalen of Kleuterland even te verlaten en een nieuw deel van het speelplein ontdekken. Toch kunnen de monitoren de kinderen hier goed in de gaten houden!

ZANDBERG


Hier kunnen de kinderen van de middengroep in de namiddag naar hartelust spelen op  een reusachtige zandberg.  Jaarlijks verschijnen er dan ook heel wat mooie zandkastelen of spectaculaire knikkerbanen.

 KLEUTERLAND


De kleuters beschikken op het speelplein over hun eigen speelterrein. Kleuterland is gelegen achter de kleuterlokalen en is uitgerust met heel wat speeltuigen op maat van onze kleinste rakkers op het plein. Kleuterland is volledig apart omheind. Daardoor kunnen de kleuters nooit zomaar ontsnappen aan het waakzaam oog van de animatoren.

KLEUTERLOKALEN & KLEUTERKOER


In de nieuwe kleuterlokalen kunnen al onze kleintjes schuilen als het een minder zonnige dag is, boterhammetjes opeten en een dutje doen. De lokalen liggen ook naast de speciale wc’s van onze kleuters zo kunnen we heel gemakkelijk na de tipi trein doorschuiven naar de lokalen.

 

Op de kleuterkoer die vlak voor de lokalen licht spelen onze animatoren vol enthousiasme toneel en zingen ze samen liedjes. Er worden elke zomer tenten voorzien op deze zonnige plek zodat onze kleuters beschermd worden tegen de zon.  

TIENERLOKALEN & KOER


Op het speelplein worden deze lokalen ook wel eens de "nieuwbouw" genoemd. De tieners hebben hier hun eigen lokalen en je zult ze ook vaak zien chillen op de koer. Zij beschikken over de rechterkant van dit domein.

 

Aan de andere kant van de koer in de hoek bevinden zich de knutsellokalen. elke groep kan hier al zijn creativiteit uiten. In de namiddag vind je er altijd een deel van de Cosi’s en Maxi’s die hier bezig zijn met een knutselactiviteit.

MATERIAALKOT


In het materiaalkot kunnen de kinderen van de Cosi’s en Maxi’s speelmateriaal uitlenen in ruil voor hun naamkaartje. Als ze klaar zijn met spelen geven ze hun speelgoed weer af en krijgen ze hun kaartje terug. Het aanbod van ons materiaalkot is zeer geliefd bij de kinderen zoals de skateboarden, rollenschaatsen, tennisraketten, stelten, voetballen, circusmateriaal en zo veel meer.

EETZAAL & FEESTZAAL


Dit zijn de twee grootste binnenruimtes op ons speelplein. Dit komt goed van pas als de blauwe lucht wat grijzer wordt en er druppels vallen. 

 

Bij slecht weer dient de benedenverdieping als eetzaal voor de Cosi’s en Maxi’s. In betere omstandigheden eten zij gewoon op hun verzamelplek.

 

De feestzaal met een mooi groot podium wordt gebruikt als het toneel buiten niet kan doorgaan.

 

In beide zalen wordt ook gespeeld als het buiten niet meer mogelijk is. Dan vindt je de Maxi’s in de eetzaal en de Cosi’s in de feestzaal.