ANIMATOREN

Zonder animatoren is er geen speelplein mogelijk: zij zijn immers de bedenkers van schitterende spelen, de toneelspelers van dramatische theaterstukken en dus ook de helden van de kinderen. Dit doen ze bovendien allemaal op vrijwillige basis!


De meeste van onze animatoren hebben reeds stage gelopen en zijn dus trotse bezitter van een attest uitgereikt door de Vlaamse Gemeenschap. Anderen zijn volop bezig met het groeien in hun moni-zijn. Alle animatoren, ongeacht ervaring en leeftijd, worden persoonlijk begeleid door een hoofdanimator.


De animatoren van ons speelplein zijn degenen die het meest met de kinderen omgaan. Ze bereiden elke avond een speels programma voor. Zo proberen ze elk kind een schitterende dag te laten beleven op het speelplein.

De hoofdanimatoren begeleiden en ondersteunen de animatoren in  organisatie en spel.

Wat staat je als animator te wachten op Speelplein DBOH ?


- Per twee/drie of in team voorbereiden van knotsgekke spelen (met ondersteuning van je hoofdanimatoren)

- Kinderen vijf dagen lang blij maken

- Vrienden voor het leven maken

- Gezellige barmomenten met alle animatoren en hoofdanimatoren

- Gratis overnachting en maaltijden op het speelplein

- Ongelooflijk veel plezier

STAGE LOPEN OP ONS SPEELPLEIN?

Heb je een animatorcursus gevolgd en ben je op zoek naar een stageplek? Dan is Speelplein Don Bosco Oud-Heverlee het geschikte plein om je animatorenattest te behalen. We zijn een door de Vlaamse Overheid erkende stageplaats.


Zit je met vragen over je stage? Aarzel dan niet om ons te contacteren ! Meer informatie over het (vernieuwde) 'evaluatieproces' en het 'kadervormingstraject' vind je hier.

WORD ANIMATOR OP SPEELPLEIN
DON BOSCO OUD-HEVERLEE!

Wil jij dolgraag één of meerdere weken animator zijn op Speelplein Don Bosco Oud-Heverlee? Je hebt groot gelijk! Schrijf je als de bliksem in en claim de we(e)k(en) waarin jij graag zou komen!


Klik hier meer informatie te vinden over het 'animator zijn' en over de inschrijvingen voor de zomer van 2019.


Inschrijven is mogelijk vanaf 15 maart!

CURSUS VOLGEN?

We werken nauw samen met Jeugddienst Don Bosco. Deze vormingsorganisatie biedt tal van mogelijkheden aan om animatorcursussen te volgen. We raden als speelplein aan om in je animatorcarrière zeker zo'n cursus te volgen: je leert er immers van de beste instructoren de kneepjes van het animatorvak. Een aantal instructoren vind je trouwens tijdens de zomer als pleinleiding en/of hoofdanimator op ons plein.


Meer informatie over aangeboden cursussen vind je hier.